onsdag 10. november 2010

Charlies Angels: Full Throttle

[Lorelai and Sookie are sitting at the table going over paperwork. Michel is seated on the floor in front of the TV.]
LORELAI: Michel, you've been setting that machine for 20 minutes now.
SOOKIE: The man can't live without his dog show.
MICHEL: Ugh. I could just kill my cable provider. "No Westminster dog show, but please enjoy Charlie's Angels: Full Throttle 24 hours a day."
- Gilmore Girls episode 4.16







Litt i tvil om hvor mye jeg skal gidde å skrive om denne litt over to timer lange musikkvideo liknende spillefilmen. For filmen har virkelig alle elementene som trengs for å lage en helt ok musikkvideo. Damene er både pene og sexy, og som seg hør og bør er de ihvertfall halvparten av tiden ikledd kostymer jeg bare kan anta er kjøpt hos en variant av Kondomeriet med litt større varelager. Jeg tror rumpa til Cameron Diaz fikk like mange nærbilder som ansiktet hennes. Helt ærlig.

Videre består filmen av forskjellige danserutiner til gamle slagere som Hammertime, komplett med et vovet innslag av Pussycat Dolls som danser(?) iført nettingstrømper, undertøy og ridepisk til temaet fra Pink Panther. Denne Charlies Angels filmen har også tatt en merkelig og litt vågal vending med tanke på casting. Jeg refererer blant annet her til at Bruce Willis har en rolle i filmen på knapt to minutter (hvis vi legger godviljen til), mens Matt LeBlac har en av de mannlige hovedrollene. Men dette er kanskje snobberi fra min side.

Parodiering virker som et gjennomgående tema i filmen, og dette blir gjort særlig tydelig i en scene der jentene er utkledd som Crime Scene Investigators. Dessverre er det ikke alltid like tydelig om actionscenene er ment å være morsomme, eller om dette er en uheldig bivirkning av at det var så ufattelig morsomt å spille inn filmen. (Se rulleteksten). Filmen virker på meg som en fullstendig gjennomført parodi på The Matrix, Kill Bill og ellers alle filmer med raske biler, helter i fritt fall og store eksplosjoner. Det kunne bare vært fint om det så litt virkelig ut.

Superskurken Demi Moore var likevel et lyspunkt. Igjen er det bare synd at hun ikke får briljere før helt i slutten av filmen, og bare for en kort stund.

Dersom det finnes en følelsesmessig undertone i filmen er den godt skjult, og det frister heller ikke særlig å begynne å lete.

Dette er en verden fylt med fart, moro, halvnakne damer og motorsykler. Det er en verden med sin helt egne logikk, og kan man reglene kan man heller ikke feile. Dessverre kan ikke jeg reglene og det blir dermed dirkete umulig å følge heltinnenes raske deduksjoner frem mot mysteriets løsning. Underholdende? Ja. Interessant? Kan kanskje diskuteres.




Dette er en film du setter på som bakgrunnsunderholdning en varm sommerdag. Så trenger du ihvertfall ikke skifte kanal i reklamepausene på MTV.
Enough said.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar