onsdag 24. november 2010

View from the Top

LANE: It's just one false move, one misstep, and I'll ruin it. I'm still making mistakes, Rory. Example "a" - I'm pregnant. I can't be making mistakes when I'm a mother. I'm not the person I need to be to be able to do this. I'm not perfect yet. I'm so not perfect.
RORY: You don't have to be perfect. I mean, even Gwyneth Paltrow makes mistakes, like "Shallow Hal" and that other movie that nobody saw where she played a stewardess. So who's perfect? Nobody. Not even mothers.
- Gilmore Girls episode 7.02




Big hair, short skirts and service with a smile!

Morsom, ekstremt light og likevel underholdende. (Muligens bortsett fra hvis du er mann). Ikke akkurat kvalitet, men i sammenlikning med Coyote Ugly og en hvilken som helst annen romantisk komedie med LeAnn Rimes soundtrack holder den absolutt mål.

Det skjer vel egentlig ikke stort, men budskapet er ”reach for the stars” og ”intet er større enn kjærligheten”, alt på en gang. Det handler om å lengte seg bort, om å drømme stort og om å oppdage de sanne verdiene livet har å by på. Every good pilot needs a co-pilot.


Christina Applegate er alltid en vinner, - selv om det skal sies at dette ikke er hennes beste opptreden – og Gwyneth Paltrow gjør rollen som blond, men strebersk sørstatsjente riktig så overbevisende. Det kommer et tidspunkt i filmen der du faktisk ønsker henne hell og lykke i alle hennes bestrebelser (det er heller ikke så mange). Og som en jente fra den lille harrybyen Stavanger kjenner jeg meg faktisk litt igjen i å ønske seg mer enn en Toblerone fra den lokale taxfree’en.


Vi ler litt av passasjerer med flyskrekk, skjeløyde menn og sugemerker. Det kommer et trist øyeblikk der vår heltinne befinner seg et øyeblikk i limbo, før hun ledes på riktig vei av sin overmenneskelige mentor spilt av den alltid fantastiske Candice Bergen. Og wham-bam-thank-you-ma’am, vi har en happy ending som ikke kommer overraskende på noen.

Dette er en film du trygt kan se i bakrus :)

1 kommentar: